Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

SPECIALTY COFFEE



Τι είναι ο καφές Specialty ή Speciality?

Γνωστός και ως καφές gourmet, ο καφές ποιότητας specialty προέρχεται από εξαιρετικούς κόκκους που μεγαλώνουν αποκλειστικά σε ιδανικές συνθήκες κλιματολογικής καλλιέργειας.

Προσφέρουν χαρακτηριστικές γεύσεις, προϊόν των μοναδικών χαρακτηριστικών του εδάφους που καλλιεργούνται.

Ο όρος specialty coffee πρωτοχρησιμοποιηθηκε από την ERNA KNUTSEN το 1974 σε ένα τεύχος του TEA AND COFFEE JOURNAL. H Knutsen που εργαζόταν ως αγοραστής στην εταιρία B.C Ireland στο Σαν Φραντζισκο δημιούργησε τον όρο για περιγράψει κόκκους εξαιρετικής γεύσης που παραγόταν σε ειδικά μικροκλίματα.

Με τη ραγδαία ανάπτυξη του καφέ και των εξειδικευμένων καφεκοπτών κατά τη δεκαετία του 90 ο χώρος του specialty έχει γίνει ένας από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων με τζίρο 9,6 δις Δολαρίων το 2004, και αυτό , μονό στις Η.Π.Α.

Ο καφές αυτής της ποιότητας ξεχωρίζει πρώτα απλά από την ποιότητα της πρώτης ύλης. Ο Όρος αυτός υποδηλώνει το πολύ υψηλό επίπεδο που δίνεται σε όλο το μήκος της αλυσίδας ποιότητας που ξεκάνει από τον αγρότη και το φυτό και καταλήγει στον μπαριστα και στο φλιτζάνι και η οποία πρέπει να παραμένει αδιάρρηκτη παρά περίπου τους χιλίους κρίκους που την απαρτίζουν.

Τέλος, μόνον ένα 8-10% της παγκόσμιας σοδειάς μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι και από αυτό μονό το ένα δέκατο είναι ικανό να θεωρηθεί ένας μοναδικός, ένας εξαιρετικός αντιπρόσωπος της περιοχής καλλιέργειας του, ένα ‘’grand crus’’ (μεγάλη καλλιέργεια)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Undeniably imagine that that you said. Your favourite justification seemed
to be at the web the easiest thing to consider of.
I say to you, I certainly get annoyed while people consider
worries that they plainly don't realize about. You managed to hit the nail upon the highest as smartly as outlined out the entire thing with no need side-effects , other folks can take a signal. Will likely be again to get more. Thank you

Check out my blog; credit card cash advances

Ανώνυμος είπε...

Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts
and I will be waiting for your next post thanks once again.


my page this site is useful