Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007

PERFECT SHOTS





FOUR different ESPRESSO

· Υποεκχυλισμένος εσπρέσο: Η ανοιχτόχρωμη κρέμα με μεγάλες φουσκάλες τείνει να εξαφανιστεί γρήγορα. Δεν έχει καθόλου σώμα, με λίγη γεύση και λίγο άρωμα.








Υπερεκχειλισμένος εσπρέσο: Σκουρόχρωμη κρέμα με άσπρη κηλίδα ή με μαύρη τρύπα στο κέντρο. Λεπτό στρώμα κρέμας το οποίο τείνει να κινηθεί στα πλευρά σχηματίζοντας μαύρο κύκλο. Δυνατή, πικρή, στυφή , ξύλινη γεύση με λίγο άρωμα











ROBUSTA : Κρέμα χρώματος γκρίζο- καφετί με μεγάλες φουσκάλες. Άτονο άρωμα, συμπαγές σώμα πικρή γεύση, συνήθως ξύλινη ή ακόμα και στυφή.














Perfect ESPRESSO : ελαφρύ καφέ χρώμα στην κρέμα που φτάνει και ως κόκκινο καφέ, ενίοτε με κόκκινο καφέ λωρίδες ( tiger stripes). Αφρός πάχους 3-5 χιλ που διαρκεί. Συμπαγές σώμα , αρωματικός γλυκός και ευωδιαστός. Ισορροπημένη γεύση και άρωμα, και έντονη θετική επιγευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: